top of page
white lines logo - no background_no text.png

Hatha Yoga

Hatha yoga is de basis en ideaal om mee te beginnen wanneer je nog geen of weinig ervaring hebt met yoga. Maar ook voor gevorderden is het heerlijk om die basis juist te versterken! In mijn lessen geef ik graag uitleg over houdingen maar ook over de filosofie achter yoga. 

Wil je meer weten? Stuur me gerust een bericht! 

De basis 

Hatha Yoga is de basis , waar het vooral om het creëeren van balans draait. In het Sanskriet staat Hatha voor zon (Ha) en maan (Tha). In deze vorm van Yoga staat de afwisseling tussen in- en ontspanning centraal.

 

De meeste vormen van yoga die eventueel bekend in de oren klinken, stammen af van Hatha Yoga. Deze klassieke yogavorm kent in vergelijking tot bijvoorbeeld de vloeiende Vinyasa of Ashtanga Yoga meer statische houdingen, maar is aan de andere kant weer een stuk intenser dan een Yin yogales.

Wanneer je al eens eerder yoga beoefend hebt, zullen de houdingen je waarschijnlijk bekend voor komen. De inhoud van mijn lessen zullen dezelfde opbouw hebben omdat herhaling de mogelijkheid geeft voor reflectie. Daarnaast varieer ik graag met de Asanas (houdingen) en het tempo, zodat we onszelf blijven uitdagen.

Hatha Yoga biedt veel verdieping aan, deze vorm focust zich namelijk op de yin en yang energie. Dat geeft veel mogelijkheden voor inzicht en reflectie. Het maakt je iedere dag opnieuw duidelijk hoe jij je voelt en waar je staat. Daardoor geeft Hatha Yoga je de juiste tools om met uitdagingen om te gaan.

Jouw eigen Yoga reis

Een regelmatige yoga-practice kan erg waardevol zijn voor je fysieke en mentale welzijn. Het is een verdieping in jezelf. Maar je bent natuurlijk compleet vrij in het vormgeven van jou eigen yoga reis.

Yoga is een reis naar binnen, naar jouw ware zelf. Het geeft inzicht niet alleen over jouw eigen lichaam maar ook over de gesteldheid van de geest. Door te leren hoe je vanbinnen in elkaar zit zul je begrijpen waarom bepaalde dingen gemakkelijker te veranderen zijn dan andere.

Yoga leert de les dat alles wat je nodig hebt, er al is. Dus ongeacht je leeftijd of lichamelijke conditie, simpelweg komen opdagen op je mat is alles wat je nodig hebt om jouw reis te starten. 

 

 

Namasté,

Roos 

bottom of page