top of page

Kinderyoga

Scholen en ouders staan steeds meer open voor andere manieren om hun kinderen te helpen ontspannen en alle prikkels van het dagelijks leven een plekje te kunnen geven. Kinderyoga leert kinderen het balans tussen in en ontspanning op een speelse manier.

 

Om kinderen de vele lessen mee te geven die yoga kan bieden is een erg dankbaar beroep. Het helpt de kinderen sterker in hun schoenen te staan en meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Op deze pagina lees je over de meerdere voordelen van kinderyoga, en de opties voor de lessen.

De voordelen van kinderyoga

Kinderyoga helpt kinderen te bewegen en te voelen zonder verwachtingen van zichzelf of anderen.  De kracht van yoga is waanzinnig, door kinderen hiermee op een speelse manier mee in aanraking te laten komen geeft vele voordelen voor hun lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. 

Tijdens een kinder-yogales werken we graag met thema's. Door middel van een verhaal of sprookje, spelvormen en lichaamsoefeningen leren de kinderen naar binnen te keren, hun concentratievermogen te verbeteren en spelenderwijs bewuster te worden. Kinderyoga heeft ook  vele lichamelijke voordelen, zoals het beoefenen van balans houdingen, kracht opbouwen en de ademhaling verdiepen.

De kinderen leren op termijn beter naar hun prikkels te luisteren, en ook hoe ze deze weer los kunnen laten. Ook worden ze gestimuleerd om competitief gedrag los te laten de grenzen van anderen te respecteren. Er word in kinderyoga benadrukt dat iedereen uniek is en op zijn eigen manier denkt en beweegt.  Andere voorbeelden van kennis die kinderyoga graag mee geeft is: de wisseling van de seizoenen/het leren over natuurelementen en de basis van de yogafilosofie.

Kinderyoga is een toegankelijke manier om verlegen of niet bijzonder sportieve kinderen hun spieren te laten gebruiken en gewrichten soepel te houden. Maar ook helpt het hun gevoelens uit te drukken waardoor hun fantasie en creativiteit via het bewegen van hun lichaam wordt gestimuleerd.

 

De opleiding Holistische kinderyoga heeft mij een basis gegeven om les te geven aan kinderen tussen de leeftijden 4 & 12. Binnen deze leeftijden bestaan natuurlijk veel verschillen qua ontwikkeling. Hier word uiteraard rekening mee gehouden.

Les opties

Yoga van Roos kan kinderen op verschillende manieren kinder-yogales geven. Dit kan in de vorm van een les pakket, of een clinic. Een les pakket bevat meerdere, geplande lessen voor dezelfde groep kinderen. Het aantal lessen voor het pakket gaat in overleg.

 

De clinic is een leuke optie om kinderen en de organisatie/bedrijf voor het eerst kennis te helpen maken met kinderyoga. Een clinic houd in dat we groepen opdelen per leeftijdscategorie en meerdere lessen achter elkaar aanbieden.

De leeftijdscategorieen zijn opgedeeld in 3 groepen: onderbouw (4-6), middenbouw (7-9) en bovenbouw (10-12). Kinder-yogales word gegeven in kleine groepen, dit heeft te maken met de concentratie en rust die we willen meegeven. Daarom is voor een grotere groep (bijv. klas) de mogelijkheid om deze op te splitsen naar max.12 kinderen per groep. 

Yoga van Roos bied al het les materiaal aan, hiervoor is dus geen voorzorg nodig. Voor beide opties is een beschikbare ruimte wel vereist, wanneer er geen eigen ruimte beschikbaar is de mogelijkheid om een ruimte te huren (houd rekening met extra accommodatie kosten). 

 

Het uurtarief voor een groep van max.12 kinderen is €50,-. Wanneer er interesse is voor een les pakket kunnen we onderling een bedrag afspreken. Dit hangt af van de hoeveelheid lessen en de grootte van de groep. 

Ben je geinteresseerd als particulier of als organistatie/bedrijf, kan je contact opnemen via info@yogavanroos.nl

bottom of page